Japonský nôž na pečivo má charakteristickú dlhú zúbkovanú čepeľ. Vďaka tomuto pílkovému ostriue ľahko nakrája aj veľmi chrumkavý chlieb alebo bagetu bez stláčania striedky a drvenia kôrky. Ergonomická protišmyková rukoväť pre bezpečnú aj pohodlnú prácu. Dĺžka čepele 205 mm / celková dĺžka 305 mm.Dnes sa damascénska oceľ delí na „liatu“ a „zvárkovú“.Liaty damask vznikal roztavením ocele v malých hlinených téglikoc a následným pridávaním rôznych prímesí podľa receptúry kováča. Naproti tomu je zvárkový damask vrstvený, tvorený najmenej dvoma druhmi ocelí alebo ocele a iného kovu.Používa sa mäkká pružná oceľ v kombinácii s tvrdou vysokouhlíkovou oceľou v desiatkach až stovkách vrstiev.Geniálna a doposiaľ neprekonaná technológia preslávených japonských kováčov, vedela spojiť pružnú a tvrdú oceľ tak, aby sa snúbili ich jedinečné vlastnosti v unikátnej dielo samurajských mečov.Nože série DMS sú vyrobené zvárkovou technológiou v 67 vrstvách, zlúčili mäkkú oceľ VG2 a tvrdú oceľ VG10. Vďaka tomu získali skvelé vlastnosti - extrémnu tvrdosť, pružnosť a dlhú životnosť. Dodávateľom materiálu pre nože je japonská oceliareň TAKEFU.Rukoväte nožov sú vyrobené z javorového dreva a sú upravené metódou KEBONY. Táto technológia, vyvinutá v Nórsku, je patentovaný proces, ktorý bez škodlivých látok a toxínov, zosilňuje bunkovú štruktúru použitého javora a zdôrazní nielen prvotriedne vlastnosti tvrdého dreva, ale aj bohatú hnedú farbu.