Tento kompostér je vhodný na spracovanie bežných organických zvyškov pri varení, ako sú odrezky od ovocia a zeleniny, kávová usadenina alebo čajové lístky. Na rozdiel od kompostovania, ku ktorému dochádza za prístupu vzduchu pôsobením dážďoviek a ďalších organizmov, funguje metóda Bokashi na princípe anaeróbnej fermentácie, teda kvasenia bez prístupu vzduchu. Bokashi využíva schopnosti špeciálnych mikroorganizmov – predovšetkým baktérií a kvasiniek. Tie sú obsiahnuté v zmesi, ktorú je nutné k organickým zvyškom prisypávať. Po 2-4 týždňoch získate Bokashi hmotu a čaj, ktorý je výborným prírodným posilňujúcim hnojivom. Bokashi zmes nie je súčasťou balenia. Nádoba bola vyrobená z recyklovaných materiálov podľa návrhu českých dizajnérov v Novom Veselí.Nádoba na odpad 10,6 l, nádoba na tekutinu 0,25 l. Parametre:
Farba:sivá Hĺbka (cm):26,3 cm Materiál:plast Šírka (cm):25 cm Výška (cm):35,5 cm